Ønsker du kull på hund eller katt?

Vi tilbyr omfattende rådgivning og diagnostikk for optimal parringsdag hos hunder. Vår ekspertise inkluderer vaginalutstryk og progesteronmålinger. Vi utfører også kunstig befruktning med inseminering og sædbedømming. Vårt dedikerte team av veterinærer og fagfolk veileder deg gjennom hele prosessen. Kontakt oss for en konsultasjon og la oss hjelpe deg med å oppnå vellykket avl og sunne valper.

Innholdsfortegnelse

Våre reproduksjons-tjenester:

  • Inseminering
  • Spermtest
  • Progesteronprøve
  • Vaginalutstryk
  • Drektighetskontroller
  • Abortsprøyte ved feilparring

Når det gjelder å planlegge et kull til hund, kan det være utfordrende å fastslå det beste tidspunktet for parring. Selv med en celleprøve fra tispens skjede, kan det være vanskelig å nøyaktig forutsi tidspunktet for eggløsning, da dette kan variere fra hund til hund. Mens eggløsning vanligvis skjer fra midten til slutten av løpetiden, kan det likevel være store variasjoner. På klinikken vår tilbyr vi hjelp til å fastslå tispens syklus og gi råd om den optimale tiden for parring for å sikre en vellykket og sunn valpekull.

Måling av progesteronet

Et annet verktøy er å måle progesteron-nivået i blodet til tispa. Progesteronet vil gradvis øke fra lave verdier i prøstrus til noe høyere i tidlig østrus. Denne økningen vil resultere i en plutselig stigning av et hormon som heter LH som igjen resulterer i eggløsning. Ved å bruke progesteronmålinger kan vi med større sikkerhet forutsi best tidspunkt for parring.

Fem små valper sitter i en hundekurv