Solskinnshistorien om Ronja

For et par uker siden fikk vi inn en liten Labradoddle tispe på 1,5 år som på kort tid hadde sluttet å spise og som virket veldig slapp.

Hun hadde også begynt å kaste opp det siste døgnet. Eieren mistenkte fremmedlegeme i mage/tarm. Hun hadde ikke vært syk før, og eieren var veldig bekymret. Ronja ble grundig undersøkt.

Innholdsfortegnelse

Nyresvikt

Det skulle vise seg at hun hadde utviklet nyresvikt og hun var bare 1,5 år. Og hun hadde ikke vist noen spesielle symptomer tidligere. Det eneste eieren hadde observert var at hun var veldig rolig, men tenkte at hun begynte å bli voksen. Ronja ble umiddelbart lagt inn for intensiv behandling mens vi prøvde å finne årsaken til nyresvikten. Ultralydundersøkelsen viste at hun har bakteriell nyrebekken-betennelse. Ubehandlet kan det føre til nyresvikt.

Ronja var veldig syk så vi sendte henne på et døgnåpent dyresykehus for innleggelse og videre behandling. Der var hun i mange dager før hun kom tilbake til oss.

Hoppende glad

Ronja var en tur innom oss i går igjen. Hun kom hoppende mot oss og virket så glad. Og selv om hun skulle ta en blodprøve og stikkes i beinet enda en gang, sa hun ikke et ord.

Det går bedre med henne nå, hun spiser diettfor og koser seg, men fremdeles er hun ikke utenfor fare. Hun skal gå på medisiner i 3 uker til.
Ronja er ung og nyrer kan regeneres til en viss grad så vi krysset fingrene.

For noen uker siden ringte jeg eieren som fortalte at det gikk veldig fint med Ronja. Hun har lagt på seg og spiser godt, noe vi synes var helt fantastisk å høre.

Vi er veldig fornøyd med behandlingen Ronja fikk på A-Vet og dyrehospitalet Fredrikstad. Hun blir mer og mer aktiv for hver dag, leker og løper rundt som en valp. Hun virker frisk, og vi håper det fortsetter slik en god stund.

Flere blogginnlegg

Elisabeth er veterinær og autorisert øyelyser med spesialisering innen øyekirurgi, samt videreutdanning innen indremedisin, generell kirurgi, oral kirurgi og ultralyd fra European School for Advanced Veterinary Studies i Toulouse.