Hunden min har plutselig fått såre hundepoter etter en vanlig sykkeltur – Hva har skjedd?

Lilly og eieren hennes kom en tur innom klinikken i dag. Eieren var tydelig bekymret og fortalte oss følgende:

Lilly pleier å sykle daglig og har aldri fått sår under potene tidligere. I går syklet vi på asfalt som vi pleier, og Lilly kunne nesten ikke gå da hun skulle reise seg i dag morges.

Den fortykkede huden under poten var opprevet og vi fant en blemme langsmed kanten av en av trædeputene. Det var brannsår.

Innholdsfortegnelse

Brannsår på potene

Brannsår på såre hundepoter kan være en smertefull og farlig opplevelse for våre firbente venner. Hunder og katter er nysgjerrige skapninger, og noen ganger kan de komme i kontakt med varme overflater, varme steiner eller til og med kjemikalier som kan forårsake alvorlige brannsår på potene deres. Disse skadene kan være svært smertefulle og føre til betennelse, blemmer eller til og med infeksjoner.

Det er viktig for dyreeiere å være oppmerksomme på potensielle brannfarer i hjemmet eller utemiljøet og ta de nødvendige forholdsreglene for å beskytte sine kjæledyr. Dette inkluderer å holde dem unna åpne flammer, varme overflater eller farlige kjemikalier. Hvis et dyr har fått brannsår på potene, bør det umiddelbart søkes veterinærhjelp for å behandle sårene og lindre smerten deres.

Tur med hund på varm asfalt kan lede til såre hundepoter. Unge såre poter

Såre hundepoter? Bruk salve og potesokker

Når du oppdager såre hundepoter, er det viktig å handle raskt for å lindre smerten og fremme helbredelse. Et effektivt tiltak er å bruke en spesialisert salve laget for behandling av brannsår og skader på dyrepoter. Salven kan påføres forsiktig på de berørte områdene for å berolige huden, redusere betennelse og fremme regenerering av vevet. I tillegg kan det være lurt å beskytte de brente potene med potesokker. Potesokker fungerer som en barriere mellom potene og bakken, og de gir ekstra polstring og beskyttelse. Dette hjelper til med å forhindre ytterligere irritasjon og infeksjon.

Lilly sine smerter ble behandlet med pleiende (honning) midler, potesalve og smertestillende midler. Hun fikk også med seg potesokker som hun ikke bare skal gå med nå, men også senere når hun skal ut å løpe på asfalten igjen.

5 -sekunders regelen

5 -sekunders regelen er fin å rette seg etter for å avgjøre om asfalten er for varm for hunden. Du holder baksiden av hånda mot bakken og teller til 5. Brenner du deg innen de 5 sekundene er asfalten for varm for hunden og du kan ende opp med såre hundepoter, og du bør vente til kveldinga med sykkelturen.

Ikke utsett behandlingen

Har du mistanke om at ditt dyr har såre hundepoter? Ta kontakt med oss, så hjelper vi med gode råd og riktig behandling.

En veterinær sitter ved siden av en brun hund og holder rundt den.

Elisabeth er veterinær og autorisert øyelyser med spesialisering innen øyekirurgi, samt videreutdanning innen indremedisin, generell kirurgi, oral kirurgi og ultralyd fra European School for Advanced Veterinary Studies i Toulouse.