Når kan valpen være alene hjemme?

Sommeren går mot slutten, og du har fått deg en ny valp i huset. Ferien er over, og nå må du begynne å lære valpen din å være hjemme alene. Men la oss være ærlige, det er ikke alltid like enkelt. Valpen er et sosialt vesen og vil helst være sammen med hele flokken hele tiden. Så når kan valpen egentlig være alene hjemme?

Start i god tid

Før du overlater valpen til seg selv i flere timer, må du begynne opplæringen i god tid. Valpen må bli vant til deg og føle seg trygg i de nye omgivelsene. Før du tar deg en tur ut alene, må du sørge for at valpen er klar.

Lag en plan

Det kan være lurt å lage en plan for hvordan du skal gå frem. Her er et forslag: Begynn med å venne valpen til å ligge rolig alene på teppet sitt, gjerne med et lite tyggebein ved siden av seg. Deretter kan du starte med å lukke en dør etter deg og komme inn igjen. Hvis valpen ligger rolig og slapper av, kan du for eksempel gå på kjøkkenet og hente en kaffekopp. Lukk døren etter deg og kom tilbake like raskt. Gradvis kan du øke tiden du er borte.

Ta det gradvis

I begynnelsen bør du ikke være borte fra valpen i mer enn ½-1 minutt. Øk tiden gradvis for hver gang du går ut. Hvis valpen begynner å bli urolig, er det viktig å ignorere det. Ved bjeffing og hyling kan du prøve DAP spray eller DAP halsbånd. Dette er et feromon som moren skiller ut når hun dier, og det gir valpen en følelse av trygghet.

Ikke steng valpen inne i et bur i flere timer

Det er viktig å ikke stenge valpen inne i et bur i flere timer. Noen hunder kan utvikle separasjonsangst, og da kan de få panikk og begynne å tygge på alt de kommer over. Dette kan være vanskelig å bli kvitt.

Så vær tålmodig, følg planen din og gi valpen din tid til å tilpasse seg å være alene hjemme. Med litt trening og kjærlighet vil valpen din snart bli trygg og glad for å være hjemme alene!

+ posts

Elisabeth er veterinær og autorisert øyelyser med spesialisering innen øyekirurgi, samt videreutdanning innen indremedisin, generell kirurgi, oral kirurgi og ultralyd fra European School for Advanced Veterinary Studies i Toulouse.