Behandling av alvorlig hornhinneskade hos Skogskatten Viktor

Skogskatten Viktor ble diagnostisert med en alvorlig hornhinneskade. På grunn av vår ekspertise innen øyekirurgi, mottar vi ofte dyr med slike skader. Hornhinneskader kan være utfordrende og vanskelig å behandle, spesielt hvis eieren har ventet lenge med å oppsøke veterinæren.

Innholdsfortegnelse

For en stund siden ble Viktor, en Norsk Skogskatt, henvist til oss fra en dyreklinikk i Tønsberg. Han hadde et stort og dypt sår på hornhinnen som ikke ville gro. Såret ble stadig dypere, og det hastet med å starte behandlingen.

Hornhinnen består av flere lag, og når et sår blir dypt, er det alltid en risiko for ruptur. Hvis dette skjer, må øyet fjernes. Da Viktor ble henvist til oss, hadde skaden hans nådd det innerste laget av hornhinnen.

Behov for kirurgi

Viktor ble nøye behandlet med både medisiner og kirurgi av vårt team. Etter tre uker hadde såret grodd fullstendig og tilhelingen var vellykket. I ettertid opplever Viktor en viss matthet i hornhinnen, men synet hans er nesten like bra som før! Og det beste er at hornhinnen forventes å bli mer transparent med tiden.

Det er alltid viktig å identifisere årsaken til en øyeskade, men når det har gått lang tid, kan det være utfordrende å fastslå nøyaktig årsak. I Viktors tilfelle antyder mest sannsynlig en kombinasjon av traume og bakteriell sekundærinfeksjon som årsaken til skaden.

En veterinær sitter ved siden av en brun hund og holder rundt den.

Elisabeth er veterinær og autorisert øyelyser med spesialisering innen øyekirurgi, samt videreutdanning innen indremedisin, generell kirurgi, oral kirurgi og ultralyd fra European School for Advanced Veterinary Studies i Toulouse.