Tannstilling hos hunder er en like viktig faktor for dem som hos oss. Selv om det høres uvanlig ut, kan også våre kjære hundevenner oppleve problemer med tannstillingen. Akkurat som hos mennesker kan feilstilt tannstilling hos hunder kreve tannregulering til hund for å forbedre den orale helsen og livskvaliteten deres.

Hos hunder er det vanlig å se bittfeil, og en av de hyppigste feilene er feilstilte hjørnetenner i underkjeven. Disse hjørnetennene kan skape problemer ved å gnage hull i ganen eller andre tenner, og det kan føre til hyppige infeksjoner og betydelig smerte hvis tilstanden ikke blir behandlet og rettet opp.

Tannregulering for hunder involverer vanligvis bruk av spesiallagde apparater eller tannreguleringsverktøy som er tilpasset hundens munn. Disse apparatene hjelper til med å rette opp tennenes posisjon, slik at de kommer i riktig justering i forhold til hverandre. Varigheten av behandlingen kan variere avhengig av alvorlighetsgraden av bittfeilen og hvor mye justering som er nødvendig.

Innholdsfortegnelse

Når bør hunden min få tannregulering?

Det er verdt å merke seg at hunder feller tenner i alderen mellom 4 og 7 måneder. I denne perioden er det viktig at tennene vokser riktig, og en feilstilt tannstilling kan få konsekvenser for de blivende tennene. Derfor bør regulering av tenner helst utføres tidlig i hundens liv for å sikre en rask og effektiv behandling og gode resultater. Hvis du lurer på om hunden din kan ha behov for tannregulering, anbefaler vi at du tar kontakt med A-Vet for en vurdering.

Ta vare på tennene – bestill gratis tannsjekk!

Har hunden din nettopp fått tannregulering? Da må du huske å ta godt vare på hundens mundhygiene. Tannpuss er obligatorisk i hverdagen – også for våre firbeinte venner. Så lenge regulering er på, bør tennene pusses 1-2 ganger daglig for å sikre optimal tannhelse.

Visste du forresten at A-vet tilbyr gratis tannsjekk hele året til våre VetPlan kunder? Bestill din tannsjekk her eller ring oss på 33 13 98 40.

En veterinær undersøker munnen på en hund. Tannregulering hos hund
En veterinær sitter ved siden av en brun hund og holder rundt den.

Elisabeth er veterinær og autorisert øyelyser med spesialisering innen øyekirurgi, samt videreutdanning innen indremedisin, generell kirurgi, oral kirurgi og ultralyd fra European School for Advanced Veterinary Studies i Toulouse.