Kloklipp på cockapoo

Behøver hunden beroligende før kloklipp?

Ikke alle hunder setter pris på å få klørne klippet. Hvis hunden er veldig stresset, kan kloklipp med beroligende hos veterinær være den beste løsningen. 

God potehygiene, jevnlig stuss av klørne og varsom trimming av pelsen som er mellom poteputene, er viktig. Hundens klør må vedlikeholdes jevnlig for å hindre at nervene vokser seg for lange. Er klørne for lange, er sjansen også større for at de skades ved at de knekker.

Vi anbefaler vanligvis kloklipp minimum én gang i måneden, men noen hunder behøver det oftere – og andre litt sjeldnere.

Hvorfor bruke beroligende for kloklipp?

For de fleste hunder er det helt udramatisk å klippe klørne, men noen syns det er fryktelig skummelt. Dette kan skyldes at de har hatt en dårlig opplevelse tidligere, eller at de rett og slett ikke er vant til det.

Det er viktig at hunden ikke opplever kloklipp som traumatisk eller stressende. Hvis hunden oppleves som nervøs eller aggressiv, er det et klart tegn på at situasjonen oppleves som utrygg. I tilfeller med spesielt redde hunder, kan det være nødvendig å benytte beroligende slik at en veterinær kan klippe klørne mens hunden sover.

Viktigheten av et trygt medisinsk team

Våre veterinærer tilbyr en varsom og omsorgsfull kloklipp for alle hunder. Vi legger stor vekt på at våre pasienter ikke skal oppleve smerte, redsel eller ubehag forbundet med behandlingene. Derfor kan enkelte dyr ha behov for beroligende ved mindre undersøkelser eller behandlinger.

Dyr som får anestesi eller beroligende hos A-vet får kontinuerlig overvåkning før, under og etter behandling. Ingen dyr sendes sovende hjem.

Fungerer gradvis tilvenning til kloklipp?

Enkelte hunder frykter kloklippen, men i de fleste tilfeller er gradvis tilvenning en mulighet. Ikke glem at tillit er noe som må bygges over tid.

Vår anbefaling er at du starter forsiktig med å berøre potene hver dag. Deretter kan du introdusere saksen uten å bruke den; hold den tett opp mot potene og lat som om du klipper. Hvis hunden aksepterer dette, kan du forsøke deg på en kloklipp. Mange hunder må rett og slett bli vant til at du steller litt med potene.

Kloklipp er ikke alltid enkelt. Hos A-vet kan vi hjelpe deg med den regelmessige kloklippen, samt gi deg råd og veiledning for hvordan du kan prøve det selv hjemme neste gang. Bestill din time her.

+ posts

Elisabeth er veterinær og autorisert øyelyser med spesialisering innen øyekirurgi, samt videreutdanning innen indremedisin, generell kirurgi, oral kirurgi og ultralyd fra European School for Advanced Veterinary Studies i Toulouse.

Elisabeth Bjørnestad

Elisabeth er veterinær og autorisert øyelyser med spesialisering innen øyekirurgi, samt videreutdanning innen indremedisin, generell kirurgi, oral kirurgi og ultralyd fra European School for Advanced Veterinary Studies i Toulouse.