Tannbehandling er viktig uansett alder. Studier viser at 4 av 5 hunder som har fylt 3 år har sykdom i tenner og tannkjøtt som krever behandling og man regner med at alle hunder over 5 år har ett tannproblem

Vaksinasjon av hund er viktig forebyggende beskyttelse for din firbeinte venn, og gir deg som eier større trygghet. I Norge er vi heldige og har et lavt smittetrykk av dødelige sykdommer blant hundene våre.

Røntgen og ultralyd hos hund kan hjelpe til med å gjøre en grundig og presis fysisk undersøkelse, og ofte kan de to undersøkelsene brukes til å utfylle hverandre.

I mange land er det vanlig med kastrering av hund, men i Norge er det med utgangspunkt i dyrevelferdsloven ikke tillatt med rutinemessig kirurgisk kastrering av hunder.

Sliter hunden din med luftveisproblemer? Eller er det kanskje mer pusting og pesing enn det som er normalt? A-Vet tilbyr nå BOAS-gradering basert på Norsk Kennel Klubb sitt screeningprogram.

Patellaluksasjon er en tilstand hvor kneskålen (patella) sklir ut av sin faste plass på lårbenet. Lidelsen er vanlig hos flere raser, og den 15. august 2013 startet Norsk Kennel Klubb med sentral registrering av lidelsen.

Visste du at 20-50 % av norske hunder og 10 % av kattene våre rammes av ørebetennelse en eller flere ganger i livet.
Her kan du lese hva du skal se etter ved mistanke om ørebetennelse og hva du i så fall bør gjøre.
I denne artikkelen finner du en oversikt over symptomer og årsaksforhold samt beskrivelse av behandling hos oss.

Tannbehandling er viktig uansett alder. Det viser seg at ca. 75% av alle katter over 2 år har en form for tannsykdom, og man antar at alle katter over 5 år har ett tannproblem.

Vaksinasjon av katt anbefales årlig, for alle katteeiere. Ved å gi katten din riktige vaksiner gjør du en viktig jobb med å forebygge alvorlige smittsomme sykdommer.

Røntgen og ultralyd og ultralyd kan hjelpe til med å gjøre en grundig og presis fysisk undersøkelses, og ofte kan de to undersøkelsene brukes til å utfylle hverandre.

Kastrering av katt er hensiktsmessig dersom pus ikke skal brukes til avl, og er en rutinemessig operasjon som daglig utføres av våre veterinærer.

Hos A-Vet har både veterinærer og dyrepleiere tatt videreutdanning innen akuttmedisin. Vi har et velutstyrt laboratorium som sikrer oss raske og sikre prøvesvar.

Hos oss setter legger vi stor vekt på at våre pasienter ikke skal oppleve smerte eller redsel forbundet med undersøkelser og behandling.

Vi har lang erfaring og høy kompetanse innenfor indremedisin, og utfører indremedisinske utredninger av alle slag.

Vi utfører alt fra ukompliserte kastreringer til avanserte kirurgiske inngrep. Hos alle de ansatte som jobber på kirurgisk avdeling er faglig tyngde og videreutvikling viktig.

Laserstrålen penetrerer vev uten å ødelegge det, laserlyset kommer gjennom et non-invasivt håndstykke som brukes på det aktuelle området.

Vi har separate hunde-og katterom hvor vi staller opp dyrene. Dette gjør at vi utsetter dyrene for lite stress i timene de er oppstallet hos oss.

På poliklinikken gjør vi de innledende undersøkelsene av syke dyr i tillegg til helseundersøkelser ved vaksinasjon og helseattest og ID-merking.

Vi tilbyr rådgivning og diagnostikk for å finne optimal parringsdag ved hjelp av blant annet vaginalutstryk og progesteronmålinger på egen klinikk.

Endoskopi er en undersøkelse som gjør det mulig å se innsiden av ulike organ i kroppen. Det kan være nyttig når vi utreder for forskjellige sykdommer, men er sjelden det første vi tar i bruk når syke dyr kommer til klinikken.

Cavalier er en kjærlig hunderase som bringer mye glede. Ikke bare er de perfekte turkamerater, men de er også svært sosiale og setter stor pris på familien sin.