Akutt dyrlege for hund og katt

Når akutt dyrlege og veterinærassistanse er nødvendig, står vi på A-Vet dyrlegevakt klare for å ta imot deg og din firbeinte venn. Vårt dedikerte team har trening i å håndtere akutte situasjoner og vil gjøre vårt ytterste for å hjelpe.

Innholdsfortegnelse

Hvorfor velge vår klinikk for akutt dyrlege

  • Spesialisert ekspertise. Våre veterinærer har gjennomgått grundig opplæring innen akuttmedisin, og vår klinikk er utstyrt med avansert teknologi for å håndtere alle typer nødssituasjoner.
  • Akuttpasienter blir prioritert og vil alltid få tilbud om å komme til oss. For vår del betyr dette at vi noen ganger må flytte timer og gjøre om på timeplanen, slik at de dyrene som har mest behov for det kan få hjelp av akutt dyrlege.
  • Rask diagnostikk. Med et velutstyrt laboratorium kan vi raskt og effektivt analysere prøver. Vi har et tett samarbeid med internasjonale radiologer for å sikre presise og raske svar på bildediagnostikk.
  • Avansert utstyr. Vår klinikk er utstyrt med oksygen, kunstig ventilasjon, og avansert overvåkingsutstyr som gir oss muligheten til å nøye overvåke vitale parametere, inkludert respirasjon, puls, oksygenmetning, EKG og blodtrykk.
  • Kirurgisk behandling. Våre veterinærer utfører akuttkirurgi. I de tilfellene hvor vi ikke selv kan utføre inngrepet vil vi stabilisere pasienten før henvisning til et dyresykehus.

Tilgjengelighet hos A-Vet dyrlegevakt 

Nødssituasjoner kan oppstå når som helst, derfor tilbyr vi langåpent mandag – torsdag og veterinærvakt i helger for å sikre at dine kjæledyr får den omsorgen de trenger, når de trenger det. Vi gjør vårt ytterste for å stadig utvide tilbudet.

Vi er tilgjengelige:

  • Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag: 08:00–18:00
  • Lørdag: 10:00–15:00 (Personell på klinikken)
  • Søndag: 10:00–18:00 (Beredskapsvakt, samarbeid med flere klinikker)

Samarbeid for ekstra støtte

Vi har et nært partnerskap med Fredrikstad Dyrehospital for å sikre rask henvisning og tilgang til avansert behandling ved behov. Dette gjør at vi kan tilby kontinuerlig veterinærhjelp og oppfølging gjennom hele året. Når hvert sekund teller, kan du stole på A-Vet for profesjonell og omsorgsfull hjelp fra akutt dyrlege. Vi er her for å gi dine kjæledyr den beste omsorgen!

Når bør du oppsøke akutt dyrlege?

Du bør oppsøke dyrlegevakt ved all akutt sykdom eller skade. Hvis dyret har vært i dårlig form lenge, men plutselig blitt verre, bør du også kontakte dyrlegevakten. Alle kjæledyr kan dessverre være utsatt for sykdommer og skader en gang iblant. Noen av disse kan være både smertefulle og livstruende, og det kan være behov for akutt dyrlegehjelp. Å få behandling så raskt som mulig, sparer dyret for unødvendig smerte og kan dessuten redde liv.

Tilstander som krever akutt dyrlegehjelp

Hos A-Vet ser vi ulike eksempler på tilstander som krever akutt dyrlegehjelp. Ved blant annet magedreining, livmorbetennelse, akutt oppkast og diaré, påkjørsel eller fødselsproblemer kan det være behov for umiddelbar behandling.

I tillegg er det en rekke andre tilstander som kan være akutte, og det er derfor viktig at du som eier alltid er oppmerksom på atferden til kjæledyret ditt. Har du et kjæledyr som virker slapt, bare ønsker å ligge, viser tegn til feber, nekter å spise eller drikke, har endret drikke- eller urinmønster, opplever problemer med urinering eller avføring, eller viser andre symptomer på sykdom? Ikke nøl, ta kontakt med nærmeste veterinærvakt umiddelbart.

Ved mindre akutte henvendelser, kan du bestille time hos A-Vet her eller ringe oss på 33 13 98 40

En veterinær opererer på en katt. Akuttmedisin. Akutt dyrlege i Larvik